„…Sunt ruine, dar pot deveni obiective turistice”

Obiective de interes istoric din secolele XIV și XV din județul Suceava nu sunt puse în valoare, a afirmat ieri liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că acestea ar putea fi scoase la lumină și ar putea deveni obiective turistice cu costuri minime, de 50.000 de lei/obiectiv.
 

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul USL la președinția CJ Suceava a spus că este indignat că nu se pun în valoare biserici din Suceava, care sunt foarte vechi, și a exemplificat cu biserica din Volovăț, construită în secolul XIV, biserica din Milișăuți, ctitorie a lui Ștefan cel Mare din anul 1487, pentru care există și mai multe documente, dar și biserica din Giurești, comuna Boroaia, sau biserica Probota Veche. „Sunt în stare de degradare, sunt ruine, dar pot deveni obiective turistice. E vorba de istoria și moștenirea noastră culturală”, a spus Nechifor. Liderul social-democraților suceveni a arătat că, după alegerile locale, va lansa o campanie de colectă publică de fonduri pentru refacerea bisericii din Milișăuți, întrucât pentru aceasta există planul de lucrări și se poate restaura după proiectul din perioada în care a fost construită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: