Contractul USL cu zona Rădăuți – Vicovu de Sus presupune valorificarea brandurilor locale

> USL lansează astăzi contractul cu zona Siret – Dumbrăveni, iar săptămâna viitoare, contractul cu zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc
 

Președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunțat, ieri, că a lansat contractul USL cu zona Rădăuți – Vicovu de Sus, care presupune valorificarea brandurilor locale, cum este cel al murăturilor din Milișăuți, Iaslovăț sau Satu Mare. „Vrem fructificarea brandului local, cum sunt varza și murăturile de Milișăuți”, a spus Nechifor. El a arătat că prin același program USL pentru zona Rădăuți – Vicov se propune înființarea de noi locuri de muncă și susținerea firmelor locale de producție. „Am fost la câteva firme din zonă și vrem să asigurăm o dezvoltare pe prelucrarea lemnului cu valoare adăugată mare, să dezvoltăm fabricarea de mobilă, în special sculptată, cu valoare adăugată foarte mare”, a spus președintele PSD Suceava. El a mai arătat că în acest program se prevede și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zonă. „Sunt câteva axe rutiere care sunt varză. Rutele de pe graniță sunt distruse”, a spus Nechifor. El și-a amintit că în 2007, când lucra în Consiliul Județean Suceava ca director al Direcției de integrare europeană, a scris mai multe proiecte de finanțare cu fonduri europene pe proiecte transfrontaliere de modernizare a unor căi de acces și că acestea au fost realizate. Nechifor a subliniat că programele Uniunii Europene pentru zonele transfrontaliere sunt dedicate locuitorilor din aceste zone, pentru a crește nivelul de trai și pentru ca zonele să se dezvolte. USL Suceava va lansa vineri contractul cu zona Siret – Dumbrăveni și urmează ca săptămâna viitoare să lanseze contractul cu zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc. „Vrem să întărim oferta noastră cu o abordare rotundă, ca toți să aibă acces la resurse”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: