Concursul “Hard & Soft”

Studenții Sucevei s-au clasat pe primul loc

Echipajul studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității “Ștefan cel Mare Suceava a obținut locul I la a 19-a ediție a Concursului Internațional Studențesc de Calculatoare „Hard & Soft”, încheiat ieri la Suceava. Pe locul 2 s-a plasat echipajul I al Universității Politehnice Timișoara, locul 3 a fost adjudecat de Universitatea Politehnică București, locul IV de echipajul 2 al politehniștilor timișoreni, iar premiul special, oferit de Compania „Continental”, a revenit studenților echipajului I al Universității „Gheorghe Asachi” din Iași.
 

Grupele de studenți intrate în concurs au avut la dispoziție 4 zile pentru realizarea unui laborator on-line, trebuind în cadrul temei să realizeze incinta laboratorului, să creeze parametri, să-i posteze pe un site, să acceseze mediul, să prelucreze date și, suplimentar, dacă au fost în stare și au avut timp, să producă și alte medii suplimentare. „Sunt mulțumit”, a declarat cât se poate de concis prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, inițiatorul și coordonatorul concursului pentru cei mai deștepți electro-calculatoriști trimiși la Suceava de 10 universități din țară și nu numai. “Sunt mulțumit și probabil nu numai eu. În timpul celor 2 ore cât a durat prezentarea proiectului de către studenții noștri, a fost afluență continuă de public care, impresionat, a apreciat, a întrebat, a dezbătut și a dorit să afle cât mai multe amănunte despre ceea ce vedea”, a completat universitarul sucevean. Cei mai buni la Iași, cei mai buni la Suceava Au participat la concurs echipaje de la Universitatea Politehnică din București, Universitatea Națională din Cernăuți, Universitatea Tehnică a Moldovei din Chișinău, Institutul de Stat al Aviației din Moscova, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iași, Universitatea din Novi Sad, Universitatea din Oradea, Universitatea Politehnică din Timișoara, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Cu primul loc obținut, studenții suceveni ai FIESC Suceava continuă un an frumos, merituos și plin de premii. Cu două săptămâni înainte de “Hard & Soft” Suceava, trei studenți ai Universității “Ștefan cel Mare” au obținut premiul I, premiul II și un premiu special în cadrul Competiției Internaționale Studențești “ElectroMobility”, organizată cu ocazia Zilei Porților Deschise la Continental Automotive, desfășurată în Iași.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI