Seringile de Suceava nu înțeapă suficient în România

O nouă linie de producție a fost inaugurată, ieri, la fabrica de seringi care aparține firmei cu capital italian Genko Med Grup SA din Suceava. Vicepreședintele Genko Med Grup SA, Michele Spagnoli, a declarat, după inaugurarea liniei de producție de suturi chirurgicale, că aceasta devine un punct forte al fabricii din Suceava.
 

El a spus că investițiile făcute la Suceava vor continua și că, în aceste momente economice dificile, firma menține locurile de muncă și va crea noi locuri de muncă. Spagnoli a subliniat că firma plătește toate contribuțiile către stat și că, deși lucrează în România, vânzările în țară sunt mici. „Vreau să vă spun că lucrăm în România, dar vindem puțin în România. Sper că noua guvernare va pune accent pe producătorii autohtoni și nu pe importatori”, a spus vicepreședintele grupului Genko. Directorul fabricii din Suceava, Aurelian Mateiciuc, a declarat că noua linie de producție a costat 2,5 milioane de euro, fiind o concepție a specialiștilor grupului. El a arătat că firma italiană a investit din 2007 până în prezent 6 milioane de euro în această fabrică și că fabrica are 76 de angajați, dar că va putea crea cel puțin încă 100 de locuri de muncă, în funcție de răspunsul pieței. Mateiciuc a mai declarat că firma urmează să deschidă o nouă linie de producție, o noutate mondială, un trocar chirurgical, concept al specialiștilor firmei. „Suntem în faza de cerere de ofertă pentru matrițe”, a spus directorul fabricii. La inaugurarea acestei linii de producție au participat liderii USL Suceava, deputatul PSD Cătălin Nechifor și liderul PNL Suceava Alexandru Băișanu, reprezentanții firmei susținând că au invitat toate autoritățile locale. Nechifor a declarat că fabrica de seringi din Suceava este o investiție serioasă și că, într-o situație de criză financiară, ajutorul din partea statului trebuie să vină pentru produse tehnologice de vârf. „Avem un produs tehnologic de vârf și e paradoxal că România nu poate să cumpere astfel de produse”, a spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: