Să vedem ce mai recuperează Guvernul

Fondurile alocate, luna trecută, municipiului Suceava din Fondul de rezervă au fost deja cheltuite, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, arătând că Guvernul va putea să le recupereze prin diminuarea sumelor defalcate din taxe și impozite pe care trebuie să le primească municipiul. Întrebat dacă municipiul Suceava va returna banii primiți din Fondul de rezervă, Ion Lungu a răspuns: „Dacă-i ordin, cu plăcere!” „Nu ne va destabiliza pe noi, că nu e vorba de o sumă mare, dar probleme vor avea primăriile unor localități mici care abia au din ce să trăiască”, a spus Lungu. Primarul a explicat că suma de 550.000 de lei alocată în luna aprilie de Guvern din Fondul de rezervă bugetară a fost cheltuită pentru achitarea subvenției către societatea de termoficare Termica SA Suceava.
 

Primarul municipiului Rădăuți, Aurel Olarean (PDL), a declarat că suma primită din Fondul de rezervă de 250.000 de lei a fost introdusă în buget, prin hotărâre a Consiliului Local. „Eu am propus ca banii să fie alocați pentru lucrări de reparații la străzi, dar consilierii locali au decis să-i dea pentru măturat. Am încercat să-i conving că mai întâi trebuie să reparăm străzile ca să avem ce mătura, dar ei au decis să măturăm gropile”, a spus Olarean. El a precizat că nu a făcut încă plăți din banii respectivi, dar că pentru a fi returnați e nevoie de o nouă rectificare bugetară. Primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan (PDL), a declarat că banii alocați din Fondul de rezervă, 250.000 de lei, au fost plătiți deja constructorului unei noi grădinițe. „Am rectificat bugetul și am și achitat banii în contul datoriei pe care o avem pentru lucrările făcute la o nouă grădiniță din municipiu. Mai avem de plătit la grădiniță lucrări executate de peste 300.000 de lei”, a spus primarul. Un număr de 49 de localități din județul Suceava au primit în total 15,82 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară potrivit Hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial, din care doar trei localități cu primari din PSD sau PNL, restul fiind primari PDL sau care candidează din partea PDL. Președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, la vremea respectivă, că localitățile cu primari din USL au primit de la Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, doar virgula din sumele alocate localităților din județ, trei localități cu primari PSD și PNL primind în total 0,72 milioane de lei. Primarii vor fi obligați să returneze Guvernului fondurile necheltuite din alocațiile primite de la fostul Cabinet Ungureanu în termen de trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii prin care actualul Executiv a decis, marți, recuperarea acestor sume, a declarat ministrul finanțelor. Banii trebuie restituiți în trei zile de la apariția în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern”, a spus ministrul finanțelor, Florin Georgescu. Guvernul a decis, în ședința de marți, prin hotărâre, să recupereze din conturile autorităților locale banii alocați de fostul Guvern din Fondul de rezervă bugetară și încă necheltuiți, a anunțat premierul Victor Ponta. Premierul anunțase, luni, în plenul Parlamentului, că a cerut specialiștilor din Ministerul Finanțelor să propună în ședința de marți a Guvernului o soluție prin care banii acordați de fostul Guvern către primăriile PDL să fie recuperați și folosiți la salarii și pensii. El a amintit că a criticat în numeroase rânduri modul în care Guvernul Ungureanu a cheltuit “ilegal și ilegitim” 170 milioane euro din Fondul de rezervă, pentru a finanța campania electorală a unor aleși locali PDL.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: