O vulpe turbată a mușcat o vacă, un vițel și mai mulți iepuri

Specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava au confirmat un nou caz de rabie la o vulpe ucisă într-o gospodărie din comuna Rădășeni.
 

Directorul executiv dr. Petrea Dulgheru a declarat că în gospodăria lui Eugen Bocancea a intrat o vulpe ce prezenta un comportament agresiv, animalul atacând și mușcând o vacă, un vițel și mai mulți iepuri din gospodăria în cauză. Proprietarul gospodăriei a ucis vulpea după care a anunțat medicul veterinar din comună. Probele prelevate au fost expediate la laboratorul DSVSA, care a trimis cadavrul pentru examenul de specialitate, scoțând în evidență că este vorba despre infestare cu virusul rabic. În consecință, au fost instituite de urgență măsurile legale prevăzute pentru asemenea situații, respectiv cele de izolare și punere sub observație a animalelor mușcate de vulpe. Autorităților sanitare umane și a administratorul fondului de vânătoare din care provine animalul turbat au fost anunțate pentru instituirea de măsuri specifice. Șeful DSVSA a precizat că s-a instituit, de asemenea, o zonă de protecție și de supraveghere în care se vor efectua catagrafia câinilor și pisicilor, vaccinări antirabice la animalele susceptibile din exploatația afectată. Dr. Petrea Dulgheru a atenționat, totodată, populația județului să nu atingă cadavrele de animale sălbatice și domestice și să anunțe imediat medicul veterinar competent teritorial în toate cazurile de comportament nefiresc la animale. Acesta este al unsprezecelea caz de rabie înregistrat în 2012 în județul Suceava și al doilea la vulpe, din ultimele două luni, de pe fondul de vânătoare Rotopănești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: