Chestiuni de încredere

Pompierul este, ca profesie, cel mai de încredere pentru român (pentru că românul se teme de foc și poate pentru că, invariabil, presa zice că pompierul ajunge „imediat” la locul sinistrului). Urmează pilotul de avion (…fiindcă aviația dă senzația?), farmacistul (deoarece se teme de boale), profesorul (pentru că îl infuzează cu mai multă sau mai puțină glagorie), doctorul (fiindcă ajunge pe mâna lui dacă nu l-a ajutat suficient farmacistul), fermierul (fiindcă majoritatea din… fermieri ne tragem și veșnicia s-a ivit pe ogor), meteorologul (pentru că suntem meteodependenți), preoții (deoarece, după mamă – care nu-i o profesie! – ei ne iau de mânuțe în lume și tot ei ne sunt de folos la retragerea din ea), asistenta medicală, taximetristul, consultantul financiar, avocatul, agentul de turism, polițistul, jurnalistul, judecătorul, liderul de sindicat (!), fotbalistul, agentul de vânzări auto.
 

L.D. CLEMENT

Și, la coada cozii, politicianul. Toată această înșiruire (de la 92%, la 2% încredere), după un recent studiu al Trusted Brands. La capitolul instituții/organizații, de mirare, pe primul loc a ieșit… căsătoria (poate că în virtutea clișeului „instituția căsătoriei” și, eventual, a aspirației/nostalgiei tot mai numeroșilor divorțați, concubini și oameni singuri, adică… neinstituționalizați). La o adică, pe pompier îl înțeleg, dar pasiunea față de piloți mă determină a crede că prea mulți dintre noi stau cu ochii pe cer, privind în gol și așteptând să treacă. Rândunelele, berzele, vremea și, sus de tot, câte un reactor. Admirație față de reacție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: