Credit necheltuit pe motiv de vreme nefavorabilă

> De la începutul anului, Primăria Suceava nu a tras niciun ban din sumele puse la dispoziție de CEC Bank
În primele 3 luni ale acestui an, municipalitatea suceveană nu a cheltuit niciun ban din suma de 8,61 de milioane de lei, fonduri rămase din creditul contractat de primărie de la CEC Bank și prevăzute a se utiliza pe durata lui 2012. Cauza constă – potrivit hotărârii deliberativului local, de aprobare a execuției bugetelor municipiului Suceava – în condițiile meteorologice nefavorabile.
 

Primaria Suceava

„Din cauza vremii nefavorabile din trimestrul întâi, respectiv a temperaturilor foarte scăzute și a căderilor masive de zăpadă, lucrările la proiectul de reabilitare străzi, pod și pasaj, modernizare parcuri și creare de stații modulare de transport în comun în municipiul Suceava au stagnat, ducând, implicit, la neefecturarea de trageri din creditul pus la dispoziție de CEC Bank”, se precizează în materialul citat. În a treia decadă a lui septembrie 2011, primarul Ion Lungu a semnat cu reprezentanții CEC Bank Suceava contractul pentru un credit cu garanție guvernamentală de 15,647 de milioane de lei (aproape 4 milioane de euro). Creditul angajat la CEC Bank este menit să asigure cofinanțarea proiectului POR de reabilitare a zonei centrale a municipiului și amenajarea parcărilor subterane(5,67 milioane lei), precum și a celui de reabilitare a străzilor, a podului de peste râul Suceava, de modernizare a parcurilor și de înființare de stații modulare pentru transportul în comun(9,97 milioane de lei). CEC Bank a fost declarată câștigătoare după mai multe etape de licitație, unitatea întrunind 100 de puncte din 100 posibile. Rata internă de rentabilitate este de 7,351%, perioada de acordare a creditului – de 20 de ani, iar totalul costurilor legate de gestionare, comisioane și dobânzi se ridică la 11,033 milioane lei. Creditul este garantat în proporție de 80% de Guvernul României și de 20% de Primăria Suceava. Perioada de grație este de 2 ani, cu noul împrumut municipalitatea suceveană ajungând la un grad de îndatorare mai mic de 20%. Cu o ofertă a venit și BCR Suceava, ea adunând doar 97,6 puncte și, în plus, a avansat rate și comisioane de valori mai mari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: