Consilierii Opoziției au demisionat din Consiliul Județean

> Gheorghe Flutur le-a mulțumit, totuși, „pentru coerență și pentru că cea mai mare parte a hotărârilor CJ au fost adoptate cu largă majoritate sau cu unanimități” > El crede că gestul consilierilor poate fi explicat și prin aceea că „unii sunt supărați că nu mai sunt pe liste”
În semn de protest față de „lipsa de corectitudine” a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, aleșii județeni ai Opoziției au anunțat, la finele ședinței CJ Suceava de joi, că demisionează din funcții. Grupul de consilieri social-democrați a decis să nu mai participe la ședințele acestui for până la sfârșitul mandatului, a declarat liderul grupului, Gheorghe Iacob, în finalul ședinței CJ Suceava de joi, motivând că demisia consilierilor social-democrați este legată de lipsa de corectitudine de care a dat dovadă șeful administrației județene sucevene.
 

El a arătat că deși consilierii PSD au depus nenumărate amendamente la proiectele de hotărâre, au fost adoptate foarte puține, „cât să numeri pe degetele de la o mână”, și că majoritatea PDL nu a ținut cont de părerea Opoziției. „Am fost o prezență decorativă”, a spus Iacob, care a menționat că interesul pentru întreaga comunitate a județului Suceava a fost demonstrat prin modul în care conducerea PDL a CJ Suceava a tratat localitățile cu primari PNL și PSD. „Nu mai are rost să participăm la astfel de ședințe”, a spus consilierul județean, care i-a reproșat lui Flutur că nici măcar de complezență nu a luat în calcul propunerile Opoziției pe parcursul mandatului său. La rândul său, liderul grupului PNL din CJ Suceava, Brândușel Nichitean, a spus că și consilierii PNL au aceeași poziție și a anunțat că nici liberalii nu vor mai participa, în acest mandat, la ședințele CJ Suceava. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus consilierilor opoziției că decizia lor este surprinzătoare, mai ales că „atât cu bune, cât și cu rele” au fost discutate în CJ Suceava problemele județului. El le-a mulțumit consilierilor județeni din Opoziție pentru că împreună au găsit soluții pentru multe probleme, cum ar fi situația în care erau de refăcut case după inundații sau de oferit ajutoare. Flutur a subliniat că au fost puține momente când majoritatea și Opoziția s-au aflat pe poziții divergente în acest mandat și le-a mulțumit pentru coerență și pentru că cea mai mare parte a hotărârilor CJ Suceava au fost adoptate cu largă majoritate sau cu unanimități. Ulterior, într-o conferință de presă, Gheorghe Flutur a spus că nu a înțeles demersul Opoziției, mai ales că a mai rămas puțin din acest mandat. „E un fel de grevă județeană, o copie a grevei parlamentare. Cred că unii dintre ei sunt supărați că nu mai sunt pe liste”, a spus Flutur. El a mai arătat că Opoziția poate fi nemulțumită, dar că până acum, în cea mai mare parte, conducerea CJ Suceava a răspuns așteptărilor comunităților locale și s-au făcut eforturi uriașe să fie ajutați oamenii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: