Aproape 100 de milioane de lei pentru prevenirea și limitarea efectelor inundațiilor

> În diferite faze ale procedurii de obținere a finanțării există 12 studii de fezabilitate, valoarea viitoarelor lucrări ridicându-se la 374 de milioane lei
 

Anul acesta, în scopul punerii în siguranță a lucrărilor de apărare, prin programul de gospodărire a apelor, în județul Suceava este prevăzută amenajarea unui volum de 41.025 mc de terasamente și a altuia de 19.560 mc de apărări de maluri cu anrocamente, efectuarea de defrișări pe 15,2 km, regularizări și reprofilări de cursuri de apă pe o lungime de 6,37 km. Potrivit directorului executiv al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), Ioan Corjuc, în județ se află în derulare 18 investiții, scopul lor fiind prevenirea și limitarea efectelor inundațiilor. Suma rezervată pentru anul 2012 este de 94,4 milioane lei, banii fiind alocați de la bugetul de stat, Fondul pentru Mediu, Planul Național de Dezvoltare Rurală și Banca de Dezvoltare a Comunității Europene. Aflăm că în diferite faze ale procedurii de obținere a finanțării există 12 studii de fezabilitate, valoarea viitoarelor lucrări ridicându-se la 374 de milioane lei. Pe de altă parte, ca urmare a viiturilor din anii 2006, 2008 și 2010, care s-au lăsat cu importante distrugeri în județul Suceava, suntem informați că Sistemul de Gospodărire a Apelor a întocmit 32 de studii de fezabilitate și teme de proiectare, documentații înaintate și avizate la Administrația Bazinală a Apelor Bacău, ele aflându-se pe traseul promovării și obținerii de finanțare. Ioan Corjuc mai face cunoscut că, în scopul monitorizării permanente a precipitațiilor și nivelurilor pe principalele râuri din județ, în derulare este programul cu finanțarea externă „DESWAT”, în cadrul căruia, în 2012, urmează a fi date în folosință 15 stații pluviometrice automate și 25 de stații hidrologice automate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: