Adrem Invest cere amânarea începerii lucrărilor

> Astfel, lucrările de montaj ar începe în noiembrie, începerea furnizării energiei termice fiind prevăzută pentru luna august 2013 > Realizarea centralei urma să aibă loc în etape, inițial, prima componentă, una pe gaze naturale, trebuind să intre „în focuri” din decembrie 2012
 

Compania bucureșteană Adrem Invest cere Primăriei Suceava, printr-o adresă din 20 aprilie 2012, decalarea termenelor de începere, execuție și finalizare a investițiilor la noua centrală în cogenerare de înaltă eficiență care urmează să fie amenajată în Lunca Sucevei, conform contractului de concesiune nr. 16.363/2011. Solicitarea urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local Suceava în ședința de joi, decalarea fiind justificată prin noi reglementări legale, „majore și impredictibile”, care au impus modificarea proiectului tehnic. „Aceste documente provoacă influențe semnificative asupra rezultatului tehnico-economic al noii centrale, Adrem Invest fiind nevoită să opereze completări succesive ale proiectului tehnic de bază, ceea ce a dus la prelungirea perioadei necesare pentru începerea, execuția și finalizarea lucrărilor”, se arată în adresa amintită. Astfel, lucrările de construcții pe amplasament ar urma să demareze în luna iunie 2012, cele de montaj în noiembrie, finalizarea probelor tehnice și începerea furnizării energiei termice fiind prevăzută pentru august 2013. Adrem Invest mai informează că a urmărit, pe tot parcursul promovării investiției, acea configurație a centralei de cogenerare care să poată asigura prețul asumat prin contract, în condiții de sustenabilitate pe termen lung. Contractul de concesionare a unor active din incinta CET Suceava, în vederea realizării și operării, prin atragerea capitalului privat, a unei centrale de cogenerare de înaltă eficiență, dimensionată pentru necesarul de energie termică a municipiului Suceava, a fost semnat pe 9 mai 2011. Realizarea centralei urma să aibă loc în etape, prima componentă, pe gaze naturale, trebuind a fi gata în decembrie 2012, dată la care era prevăzută și furnizarea de energie termică în sistem. Ulterior, execuția a fost stabilită pentru 9 mai 2012, termen care nu poate fi respectat, după cum rezultă din solicitarea Adrem Invest. Prin contractul de concesiune, prețul energiei termice la „gardul centralei” va fi de 116 lei pe gigacalorie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: