Cum să furi de la „Termica” și să nu pățești mai nimic

Alin Vasile Mandache, de 24 de ani, din Mitocu Dragomirnei, casier la „Termica”, acuzat de comiterea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Suceava, la trei ani de închisoare cu suspendare.
 

Alin Vasile Mandache

El trebuie să plătească Termicii 297.000 lei. Așa a hotărât prima instanță. Inculpatul are drept de recurs în termen de 10 zile. Potrivit rechizitoriului, s-a reținut în sarcina inculpatului faptul că, în calitate de casier la Termica, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 24.03.-22.09.2011, și-a însușit din gestiune suma de 223.000 lei și a falsificat trei monetare de încasare a unor sume de bani pe care apoi le-a depus la casieria unității angajatoare” se arăta, anul trecut, într-un rechizitoriu străveziu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Tânărul lua, la diferite intervale de timp, diferite sume de bani încasate de la Asociația de proprietari 52 din Suceava, pe care le folosea la sălile de jocuri de noroc de pe raza municipiului reședință de județ. Astfel, în perioada 24.03.2011- 22.09.2011, a încasat suma de 299.000 lei de la asociația de proprietari, eliberând monetare înseriate, fără însă a depune exemplarele nr. 2 și 3 ale respectivelor tipizate la societate, în scopul declarat de a nu fi descoperit. Din suma sustrasă, suspectul a depus în conturile bancare ale societății suma de 76.000 lei, restul sumei, de 223.000 lei, folosind-o în interes personal. În probarea intenției directe și a caracterului premeditat și organizat în care a acționat, s-a reținut că acesta a falsificat trei înscrisuri tipizate numite „monetar”, prin care se crea aparența că a încasat suma totală de 76.000 lei, pentru ca acesta să poată justifica depunerea sumei precizate. O fi bine să delapidezi Termica, societate publică aflată aproape de faliment, de vreo 3 miliarde și să nu pățești nimic? O fi rău? Cine mai știe?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: