Marca arbori folosind o unealtă contrafăcută

Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată recent despre faptul că, în zona Voroneț, o persoană necunoscută a marcat ilegal, cu unelte artizanale, mai mulți copaci.
 

La fața locului s-a deplasat un echipaj, care a oprit în trafic autoturismul condus de Ioan M., de 66 de ani din orașul Gura Humorului. În urma controlului efectuat, în interiorul autoturismului, între scaunele din față, s-a găsit o sacoșă în care se aflau un cilindru din metal cu lungimea de 20 cm și diametrul de 5 cm și un spray cu vopsea de culoare albastră. Întrebat la ce a folosit obiectele găsite, șoferul a declarat că pentru a crea pe arbori mărci asemănătoare cu cele făcute de ciocanele de marcat silvice conforme cu normele tehnice. Echipa operativă s-a deplasat în zona pârâului Brusturosu, în parcela UP II Voroneț u.a. 58, unde Ioan M. a indicat doi arbori din specia fag, care aveau cioplaj pe tulpină la înălțimea de 30 cm de sol și care aveau aplicate mărci cu vopsea de culoare albastră. În cauză se efectuează cercetări penale față de suspect pentru infracțiuni la Codul silvic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI