Încântări

La vremea în care Carla Bruni tremura (sau nu!) pentru soarta (prezidențială) a camaradului de dormitor Sarkozy, „lângă Carpați”, vorba (cântată) a Dolănescului, au început a fi cunoscute public prețurile cântăreților noștri care-și oferă serviciile întru superbele și zgomotoasele campanii electorale care au să vină. Cică tarifele lor (de înțeles: negociabile până la ultimul euro și ultima para) ar fi între 15 și 1,5 mii euro de prestație (playback, mai mult ca sigur!).
 

L.D. CLEMENT

Asta ar fi o mică dovadă despre banii pe care îi băgăm și despre cei pe îi vom scoate – într-un fel sau altul – din buzunare, în contul chiolhanurilor electorale pe care le vom înghiți în calitate de cadouri binevoitoare ale unora care se vor sau încă se mai vor trăind un mandat din banii noștri și, firește, muncind (cu mâinile suflecate și băgate până la coate în ei), în interesul nostru. Știți dumneavoastră: șosele și poteci, parcuri și părculețe, vile și garsoniere, parcări și limuzine pentru umplut parcările etc. Se prevestesc, așadar, cum au mai fost, veselii mari, multe burice etalate, lumini și fumuri, toate în interesul nostru, al cetățeanului, de la preșcolar beneficiar în contul părinților, la pensionar prestator în contul nepoților și copiilor. „On me dit que le destin se moque bien de nous/ Qu’il ne nous donne rien et qu’il nous promet tout”. Mi s-a zis că soarta-și râde de noi, promițând totul și dând mai nimic. N-am spus-o eu, ci… Carla Bruni. În traducere libertină.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI