Suceava

Șanse de asfaltare cu finanțare POR pentru încă 11 străzi

> „Secretarul de stat Răzvan Murgeanu ne-a dat certitudinea că se va întâmpla acest lucru”, a declarat primarul Ion Lungu
 

Secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Răzvan Murgeanu a dat asigurări că proiectul de reabilitare cu fonduri europene a încă 11 străzi din municipiul Suceava ar putea obține finanțare în cadrul Programului Operațional Regional (POR). Primarul Ion Lungu spune că, recent, au avut loc discuții în acest sens, banii urmând a fi disponibilizați din rezervele financiare ale axelor POR. „Am avut discuții cu secretarul de stat Răzvan Murgeanu referitor la posibilitatea asfaltării celor 11 străzi prin POR și ne-a dat certitudinea că se va întâmpla acest lucru. Există bani din rezerva la licitații pe Axa I, dar și la cea privind polii de dezvoltare urbană, fiind șanse reale să putem promova la finanțare și respectivele străzi”, a declarat edilul-șef. Lungu spune că, de luni, după lunga întrerupere din sezonul rece, vor fi reluate lucrările din cel dintâi proiect de modernizare a 14 artere, inclusiv a magistralei rutiere care traversează Suceava de la intrarea dinspre Fălticeni către ieșirea spre Botoșani. Dacă vremea nu va fi favorabilă, aflăm că, pentru început, va fi îndepărtat, prin frezare, vechiul strat de asfalt. „Am cerut constructorilor să fie pregătiți și să frezeze, astfel încât, din urmă, să poată fi turnat stratul de rezistență. Ne vom organiza de așa natură încât să se poată freza mai mult pe durata nopții, iar asfaltul se toarne mai ales după amiaza, când traficul este mai liber”, a precizat primarul, menționând că se va interveni începând din centrul urbei, pe Calea Unirii, spre Burdujeni. Indicatorii economici inițiali pentru acest proiect de reabilitare au fost de circa 50 de milioane lei, însă, după licitație, consorțiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco și Symmetrica a sublicitat, câștigând cu o ofertă de aproximativ 40 de milioane lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI