Trei ani cu suspendare, pentru un evazionist

Dumitru Bungianu, administrator la SC Internațional Leo Trans SRL Câmpulung Moldovenesc, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Suceava, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală.
 

„Instanța dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, fiind stabilit, în acest sens, un termen de încercare de șase ani”, se arată în încheierea de ieri a instanței. Judecătorii l-au obligat pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Internațional Leo Trans SRL, la plata sumei de 79.002 lei, reprezentând dobânzi aferente TVA către partea civilă Statul Român – ANAF – prin mandatar DGFP Suceava. Magistrații au instituit un sechestru asigurator pe locuința și mașina debitorului, în vederea recuperării sumei datorate. Bungianu mai este obligat să achite cheltuielile de judecată, în valoare de 1.000 lei. Dumitru Bungianu a fost trimis în judecată, la începutul lui iunie anul trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru evaziune fiscală. Bungianu a înregistrat în evidența contabilă a societății sale o factură fiscală cu date false, emisă de o societate din județul Vaslui, privind achiziționarea a 13 schimbătoare de căldură, în valoare de 4.099.550 lei. „ Prin această operațiune, Bungianu a încercat să se sustragă de la plata TVA în valoare de 654.550 lei. De asemenea, patronul din Câmpulung a beneficiat de compensări de la bugetul de stat în valoare de 202.449 lei”, se arată în rechizitoriul parchetului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: