Președinta ANAT, invitată la viitoarele acțiuni turistice din Bucovina

> Corina Martin, șefa ANAT, s-a declarat curioasă cu privire la numărul mare de turiști care vizitează Bucovina și mai ales față de modul în care aceștia sunt contabilizați > Corneliu Popovici, directorul CNPIT Suceava, precizează că informațiile provin de la asociațiile de turism din județ
 

Corneliu Popovici

„Nu aș vrea să cred că declarațiile președintelui Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT) sunt răuvoitoare în ceea ce privește activitatea turistică din județul Suceava”, a declarat directorul Centrului Național de Promovare și Informare Turistică (CNPIT) Suceava din subordinea CJ Suceava, Corneliu Popovici, după ce președintele ANAT, Corina Martin, a apreciat că CJ Suceava nu are instrumentele pentru a număra turiști. Popovici a explicat că numărul turiștilor care vin în Bucovina este estimat în urma raportărilor asociațiilor din turism din județ, aceste date fiind apoi centralizate. El a arătat că dacă președinta ANAT este interesată de promovarea turismului este invitată să ia parte la următoarele acțiuni care se vor desfășura în județul Suceava. „O invităm să ia parte la următoarele acțiuni. Poate o vor ajuta în viitor la promovarea turistică a Litoralului”, a spus Popovici. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului nu are instrumentele necesare pentru a număra turiștii din stațiuni și cu atât mai puțin președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a anunțat că 22.000 de români au fost în vacanța de Paște în Bucovina, a declarat șeful ANAT, Corina Martin. “Domnul Flutur a anunțat 22.000 de turiști în Bucovina. Vreau să îl întreb de trei ani cum îi numără. Ne întrebăm cu toții ce-o fi în Bucovina de vin atât de mulți turiști”, a spus Martin, într-o conferință de presă. Ea a adăugat că operatorii locali sunt cei care ar trebui să se pronunțe despre turismul de Paște. “În general, oamenii politici ar trebui să vorbească despre politică. Nici ministerul nu are idee câți turiști sunt în stațiuni și nu cred că are domnul Flutur instrumentele să îi numere”, a mai spus Martin. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marți că circa 22.000 de turiști au petrecut sărbătorile de Paște în Bucovina, potrivit statisticilor preliminare, mai mulți decât în anul 2011. Bucovina a fost din nou cea mai atractivă zonă turistică în preajma marilor sărbători creștine, a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: