Adrian Macovei are un proiect pentru Parcul Șipote

Candidatul UNPR pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Adrian Macovei, consideră că zona centrală a municipiului, în special Parcul Șipote, trebuie să devină un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru suceveni, realizarea acestuia urmând a fi una dintre principalele sale preocupări ca primar al Sucevei.
 

Din perspectiva candidatului UNPR, în urma concretizării unui parteneriat între Primăria Suceava, Direcția Silvică Suceava și Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Suceava, se poate ca Parcul Șipote să fie igienizat și amenajat corespunzător, după standarde moderne. Adrian Macovei este convins că nu sunt necesare investiții majore pentru amenajarea acestui parc. Potrivit lui, se impune ca, în parteneriatul pe care îl propune, parcul să fie igienizat și pot fi protejate și scoase în evidență speciile de arbori și arbuști plantate deja în zonă, precum brad, tisă, molid, pin silvestru, plop alb, plop negru, ienupăr ornamental, salcâm japonez, fag, mesteacăn, nuc american sau liliac. „Vor trebui plantate și alte specii care se pretează zonei, dar și amenajarea celor două pâraie, Șipot și Cetate, cu un mic lac pentru specii diverse de pești. Se pot realiza toate acestea dacă există bună-intenție. Doar când nu vrei să faci ceva se pot găsi scuze și contraargumente”, a explicat candidatul UNPR pentru Primăria Suceava. Aleile vor putea fi reabilitate cu piatră și montați stâlpi de iluminat de epocă și care să aducă aminte de vechiul târg al Sucevei. Potrivit proiectului lui Adrian Macovei, în parc vor fi amenajate spații pentru lectură, cum ar fi bănci sau chioșcuri din lemn, va exista o zonă pentru artiști care să realizeze în aer liber desene, caricaturi, picturi, dar și un loc de joacă pentru copii. Totodată, parcul ar trebui să fie dotat cu puncte cu internet wireless, dar și să aibă o zonă dedicată pentru organizarea de diverse expoziții. „Cu puțină imaginație și o colaborare cu specialiștii, fără cheltuieli mari, zona verde din centrul orașului, care acum este ocolită, poate să fie pusă în valoare și sucevenii să se bucure de natură în mijlocul orașului”, a spus Adrian Macovei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: