În zilele de Paști

Albastrul de Voroneț, la mare căutare printre turiști

În ciuda vremii neprielnice din zilele de Paște, mănăstirile din județul Suceava n-au dus lipsă de vizitatori. Mănăstirea Humorului, Voronețul, Moldovița sau Sucevița au primit oaspeți din toată țara, astfel că luni, în a doua zi de Paște, ghizii au avut mult de lucru.
 

Albastrul de Voroneț a fost la mare căutare, parcările din preajma mănăstirii dovedindu-se neîncăpătoare. Turiști din Botoșani, București, Brașov, Brăila, Cluj, Giurgiu, Iași Vrancea, printre care se auzeau și câteva voci conversând în limba engleză, au profitat de cele câteva ore în care soarele a ieșit pe cer și au vizitat mănăstirea. Puțini dintre aceștia nu s-au oprit să cumpere pentru cei de acasă o amintire din Bucovina, un ou închistrit, un vas de lemn sau de lut, o icoană, un lănțișor sau o brățară sfințite, un obiect cât de mic care să le amintească unde și-au petrecut Paștele în 2012. Afluență mare și la Sucevița, și la Moldovița, grupuri de turiști aflați în pelerinaj de la o mănăstire la alta ajungând la un moment dat să se întâlnească la intrarea unui lăcaș sau al altuia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: