Pentru a rezolva deficitul de medici din spitale

Se organizează o sesiune extraordinară de rezidențiat

După ce a anulat organizarea, în luna martie, a unei noi sesiuni de rezidențiat pentru ocuparea locurilor neocupate în noiembrie 2011, Ministerul Sănătății anunță pe 20 mai o sesiune extraordinară a acestui concurs, înscrierile fiind programate imediat după Paști.
 

Ministrul sănătății, Ladislau Ritli, crede că acest concurs va duce la diminuarea deficitului de medici din spitale, care se accentuase. Concursul se va desfășura numai în Centrul Universitar București, absolvenții facultăților de medicină concurând pe 98 locuri și 318 posturi de medic rezident, care au rămas neocupate în spitalele din țară după repartiția candidaților promovați în concursul de rezidențiat, sesiunea noiembrie 2011. Este o situație valabilă și pentru județul Suceava, că absolvenții de medicină nu sunt prea tentați de posturile scoase de spitalele din județ, participând la rezidențiatul pe loc, pentru a-și putea alege alte spitale din țară. Înscrierile pentru rezidențiat vor avea loc în perioada 17 – 27 aprilie 2012, când absolvenții care candidează pe post își pot depune dosarul la direcțiile de sănătate publică ale județelor unde doresc să concureze. Cei care concurează pe un loc, se pot înscrie direct la centrul de rezidențiat. Până la sfârșitul acestei săptămâni, Ministerul Sănătății va publica pe pagina de web www.ms.ro detaliile privind organizarea concursului, precum și metodologia de organizare. După sesiunea din noiembrie a rezidențiatului, au mai rămas 6 posturi neocupate în spitale din județul Suceava, din cele 13 inițial vacante.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI