De Ziua muncii

Primăria Suceava repartizează 142 de parcele pentru ridicarea noului cartier „Tătărași”

> Trasarea viitoarei rețele stradale se va face după Sărbătorile pascale
Primăria municipiului Suceava a finalizat proiectul de realizare a rețelei stradale pentru viitorul cartier al tinerilor, „Tătărași”.
 

Astfel, după Sărbătorile pascale, va fi marcat traseul noilor căi de comunicații, de la 1 mai, Ziua internațională a muncii, urmând a fi repartizate cele 142 de loturi pentru care au fost înregistrate solicitări. „Este întocmit proiectul pentru rețeaua stradală, avem prinsă în POS-Mediu și introducerea rețelelor de apă și canalizare, urmând și aducerea rețelei electrice în regim consolidat în acest nou cartier. Este al doilea cartier pe care încercăm să-l facem în municipiul Suceava, alături de cel de pe Dealul Mănăstirii”, a declarat primarul Ion Lungu, precizând că, la cererea beneficiarilor, autorizațiile de construire vor fi eliberate după 1 mai. Reamintim că beneficiază de loturi, de câte 300 de metri pătrați fiecare, tinerii de maxim 35 de ani, care nu au avut sau nu dețin o locuință ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case. La data solicitării, cei în cauză au trebuit să facă dovada existenței unui cont bancar cu minim 5000 de euro sau a posibilității contractării unui credit de această mărime. Legea nr. 15 din 2003 stipulează că beneficiarul terenului pentru construirea unei locuințe proprietate personală este obligat să înceapă ridicarea acesteia în termen de 1 an de la data atribuirii suprafeței și să o realizeze cu respectarea reglementărilor referitoare la autorizarea executării construcțiilor. Primăriei îi revine obligația finanțării lucrărilor de amenajare a infrastructurii rutiere, introducerii utilităților de apă și canalizare, precum și a rețelelor de gaze naturale și energie electrică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: