Cetățeanul

…Iar Luca – cel despre care în urmă cu un an vă spuneam că îndrăznesc a-l socoti unul dintre primii jurnaliști ai Lumii – (mai) relata, printre altele, cam așa. Cum Iisus s-a apropiat de cetate și a lăcrimat pentru ea, a plâns pentru ea. Temându-se pentru ea că ar putea veni ziua în care dușmanii s-o împresoare, s-o facă una cu pământul și s-o împrăștie în patru zări, totodată cetatea surpându-se, pe dinăuntru.
 

L.D. CLEMENT

Din cauza propriilor slăbiciuni. Și-apoi intră în templu, pe care-l socotea ajuns peșteră de tâlhari și nu casă de rugăciune; începând să scoată din el – peste toate împotrivirile de închipuit ale acelora – pe cei ce nu știau altceva decât să vândă și să cumpere. Provocând – cum am înțelege azi – mai mult decât o tulburare a ordinii, care se cerea pedepsită. Prin urmare, fruntașii cetății aveau și pentru ei, și pentru ochii lumii, motiv să-l piardă, ca și cum n-ar fi fost… Dar aflăm că nu știau ce-i face, fiindcă lumea îi înțelesese faptele de până atunci și intențiile de mai departe; și-l asculta pe el ca om al cetății și al cetăților toate, atunci și peste vremi. Povestea adevărată, cu înțelesul și rostul ei deplin, e în Carte, nu-i aici. Însă amintita întâmplare e repetabilă și la îndemâna oricărui cetățean, din oricare loc, cât de insignifiant ar părea că sunt omul ori locul. Întru bine și adevăr merită să îndrăznească, fiindcă va fi ascultat și văzut!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: