Tentativele de suicid cu antigel se țin lanț

Un bărbat de 39 de ani, din Văratec, a încercat să se sinucidă bând circa 50 ml de antigel, el ajungând, miercuri dimineață, la Urgențele Spitalului Județean, în stare destul de critică.
 

Potrivit șefului Unității Primire Urgențe Suceava, dr. Liviu Cîrlan, pacientul din Văratec a fost internat în secția Nefrologie și va scăpa cu viață, dar „va rămâne cu sechele”. Aceasta se întâmplă la nicio lună după ce un alt bărbat, de 43 de ani, din Pârteștii de Jos, și-a pierdut viața după ce a băut circa 500 ml de antigel, doza fiindu-i fatală. Zilele trecute, un alt bărbat din județ a încercat să se sinucidă bând tot antigel, combinat cu alcool, dar a scăpat cu viață, cantitatea de antigel fiind mică. Reamintim că, anul trecut, un tânăr de 32 de ani din județ a decedat la Spitalul Județean Suceava după ce a băut circa 600 ml de antigel. Nu a avut șanse de supraviețuire, deoarece a ajuns la spital abia la două zile de la ingurgitarea lichidului fatal. În 2003, cinci bătrâni din Brăiești au murit după ce au băut dintr-o sticlă în care se găsea antigel folosit la centrala termică a bisericii, pe care l-au confundat cu lichior. Etilenglicolul, cunoscut și sub numele de antigel, este o substanță cu gust dulceag, fără miros, folosită industrial, fiind deseori agentul incriminat în intoxicația accidentală sau cu scop suicidar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: