Masă de Paști plătită cu sânge

Ca în fiecare an, înaintea sărbătorilor, sărăcia îi împinge pe oameni să doneze sânge pentru a pune ceva pe masă, în această săptămână semnalându-se o creștere a adresabilității către Centrul Județean pentru Transfuzie Sangvină (CJTS) Suceava.
 

Oamenii sunt tentați, mai mult ca oricând în această perioadă, de cele 7 tichete de masă în valoare de 9 lei fiecare, pe care le primesc la fiecare donare. Directoarea CJTS, dr. Maria Pilat, a precizat că începând de luni se remarcă, în fiecare zi, o creștere cu câte 10 donatori, față de alte perioade. Potrivit acesteia, de la începutul lunii și până acum 235 de persoane au trecut pragul CJTS, pentru a dona sânge. Directoarea Pilat a mai precizat că sunt suficiente stocurile de sânge necesar spitalelor pentru urgențele din această perioadă: „Avem stocuri pentru toate grupele de sânge, cu un mic deficit la grupa AB negativ, ca de obicei, căci este o grupă mai rară. Oricum, în perioada Paștelui cererea de sânge nu va fi una prea mare deoarece nu se fac intervenții chirurgicale programate, ci doar urgențe”. Orarul de funcționare a CJTS de Paști este la fel cu cel specific sărbătorilor legale, fiind asigurate zilnic gărzi pentru solicitările de sânge din partea spitalelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: