Rezultatele elevilor suceveni la olimpiadele naționale:

Un nivel „foarte înalt”

Șeful interimar al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Cristian Cuciurean, a apreciat ca „foarte înalt” nivelul rezultatelor obținute de elevii suceveni la olimpiadele naționale care tocmai s-au încheiat, declarându-se „mândru de munca profesorilor și a elevilor”.
 

El s-a referit la zecile de medalii, premii și mențiuni obținute la toate disciplinele și numeroasele calificări în loturile naționale ale elevilor care vor participa la olimpiade naționale. Medaliat cu aur la Olimpiada națională de informatică, elevul Mihai Calancea, din clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, a intrat în lotul național pentru faza internațională, în urma probei de baraj. Tot la informatică, medalia de argint a fost obținută de eleva Irina Crețu, clasa a X-a la CN „Ștefan cel Mare”, alți doi elevi, ambii de la CN „Petru Rareș”, fiind distinși cu bronz pentru rezultatele lor: Andrei Bădeliță și Ștefan Mocanu. În lotul național de chimie s-a calificat eleva Adnana Leizeriuc, de la CN „Petru Rareș”. Un alt elev selecționat în lotul național care va reprezenta România la Olimpiada internațională de geografie este Constantin Popa, din clasa a XII a, Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni. De altfel, la disciplina geografie, în urma ierarhiei realizate la nivel național, elevii participanți au clasat Suceava pe locul II, prin premiile și mențiunile obținute. La Olimpiada națională de matematică, elevul Mihai Horodincă, clasa a V-a, la Școala Nr. 5 Rădăuți, a obținut medalia de aur, fiind urmat, cu argint, de Alexandru Coștiug, clasa a V-a, la Școala Nr. 2 Vatra Dornei, și de elevii de liceu Lucian Bicsi, clasa a IX-a, la CN „Ștefan cel Mare”, Răzvan Meriniuc, clasa a IX-a, la „Petru Rareș”. La această olimpiadă eleva Andreea Tiron de la „Ștefan cel Mare” a obținut o medalie de bronz. Și la Olimpiada națională de ucraineană, elevii suceveni au obținut majoritatea premiilor: 6 premii I, două premii II și două mențiuni. Pe primul loc s au clasat elevii Nicoleta Daneliuc și Raluca Homeniuc, ambele de la CN „Lațcu Vodă” din Siret, Diana Ursachi, de la „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Sergiu Șmilghevschi, Seminarul Teologic din Suceava, Andrei Usatiuc și Georgiana Nichifiriuc, de la Școala Bălcăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: