Turiștii sunt așteptați să ocupe toate locurile de cazare din Bucovina

„Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii să avem grad de ocupare de 100% în Bucovina”, a declarat ieri șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, precizând că, în prezent, gradul de ocupare a structurilor turistice din județ pentru Sărbătorile de Paște este de 80%, cu rezervări de 95% în zona Gura Humorului și de 70% în zona Putna.
 

Președintele CJ Suceava a menționat că în această perioadă se efectuează lucrări de reparații la drumuri, atât la drumurile naționale cât și la cele județene, și se refac marcajele rutiere. Prețurile pentru pachetele turistice din Bucovina sunt cuprinse între 350 lei/persoană la pensiunea de 3 stele, reprezentând doar cazarea, și 1.395 de lei la pensiunea 3 stele cu demipensiune și masă festivă, proprietarii oferind diverse modalități de petrecere a timpului. Flutur a mai spus că în cadrul programului „Paștele în Bucovina”, aflat la a IV a ediție, se derulează programul “Drumul ouălor încondeiate”, pe patru rute care cuprind zonele etnografice ale județului, iar în fiecare localitate vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă și expoziții cu vânzare. În parcul central al Sucevei se desfășoară, în continuare, „Târgul de Paște”. În seara de 14 aprilie, la ora 21, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă, ca de obicei, la biserica “Sfânta Înviere” din municipiul Suceava, urmând să fie împărțită apoi credincioșilor la slujbele care vor fi organizate în toate bisericile ortodoxe din județ, inclusiv în biserica din Salina Cacica. În prima zi de Paște, pe lângă participarea la obiceiul sfințirii păștilor și apoi la slujbele de miruit, în municipiul Suceava va fi organizat un concert de toacă, clopote și muzică religioasă, dar și un spectacol de teatru de păpuși pentru copii. La Sucevița va fi un concert de cântece pascale, iar la Mănăstirea Humorului, un concurs de ciocnit ouă roșii. În a doua zi de Paște, în comuna Bilca se va desfășura un festival folcloric urmat de hora satului. În toate localitățile vor avea loc „baluri ale gospodarilor”. Pe tot parcursul acestor zile, în județ se derulează și proiectul “Plantează copacul tău în Bucovina”, în cadrul căruia turiștii pot planta copaci în perimetre special amenajate în zonele Putna, Sucevița, Moldovița, Vatra Moldoviței, Voroneț și Mănăstirea Humorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: