La Universitatea Suceava, pentru studiile de licență

Taxe anuale între 1600 și 2200 lei

> La masterat și doctorat, taxele pe un an pot ajunge la 2500-3000 lei
Pentru anul universitar următor, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a propus taxe de școlarizare asemănătoare, ca valoare, cu cele din acest an academic, ele fiind cuprinse între 1.600 și 2.200 de lei.
 

Cea mai ridicată taxă la învățământul de licență/zi a fost stabilită la Facultatea de Educație Fizică și Sport, aceasta fiind de 2200 lei, și de 2500 lei, la masterat. La polul opus, cu taxele cele mai scăzute la studiile de licență, în valoare de 1600 lei, se află Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică. La studiile doctorale, ele vor percepe o taxă de 2000 de lei. Cei care vor să fie studenți la Facultatea de Inginerie Alimentară, la învățământul cu taxă, vor plăti pentru licență/zi 2000 lei, 2100 lei/an pentru masterat, 3000 lei/an pentru doctorat și 900 lei pentru cursul postuniversitar de specializare. Facultatea de Istorie Geografie a stabilit o taxă de 2000 lei – la specializările asistență socială, filosofie, istorie; relații internaționale și studii europene; Științe Politice, și de 2200 lei pentru specializările știința mediului și geografie. La această facultate, taxa la doctorat va fi de 3000 lei. Tot 2000 lei este propusă a fi și taxa anuală la studiile de licență de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării. Școlarizarea pe un loc cu taxă la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, la licență, zi, va costa studentul 2.200 lei/an și 2.500 lei, dacă va prefera învățământul la distanță (ID), la masterat taxa fiind de 2.500 lei, iar la doctorat – 3000 lei. Facultatea de Silvicultură și-a propus taxa de 2200 lei, la specializarea silvicultură, și de 1.800 lei, la specializarea știința mediului. La cursurile de licență, învățământ la distanță, taxa propusă este de 3.000 lei, iar la masterat – 2.500 lei. Au fost stabilite și taxele de înscriere la facultățile USV, precum și cele de înmatriculare, în funcție de facultate, specializare și nivelul de școlarizare – licență, masterat sau doctorat –, ele fiind cuprinse între 50 și 120 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: