Nou!!!

…Nou și nou! Dacă ziceri precum „actualul președinte”, „actualul primar” etc. se pot imputa presarilor sprinteni care nu se pot dezbăra de șablon nici atunci când este vorba de un președinte/ primar (etc.) aflat la fine de mandat (prin urmare, nu poate fi confundat în niciun chip cu anteriorul), de apelul foarte frecvent, amețitor de frecvent, la adjectivul „nou/ nouă” nu mai pot fi ei acuzați. Și cum nici în discursul comercial-publicitar nu mai înseamnă mare lucru (fiindcă semnalul „Nou!!!” trebuie sprijinit cu elemente pline de concretețe pentru a nu fi trecut cu vederea), nici în cel public (politic, administrativ, social etc.) apelul la noutate riscă a ne lăsa fără vreo tresărire, fără vreo reacție.
 

L.D. CLEMENT

Oare de când tot auzim vorbindu-se de „noua propunere legislativă”, „noua lege” sau, pentru ca politicul să fie mai practic și mai rapid, de „noua HG”? Am spune că trăim în haloul pufos al unui spirit novator plin de elanuri dacă experiența n-ar veni să ne contrazică arătându-ne că este vorba mai curând de o profundă instabilitate. Iată, pe agenda publică ni se pune acum, spre dezbatere, „noua lege a sănătății”. Ceea ce nu-i rău, nu! Însă reținerea-mi vine din teama că dezbaterea, dacă va fi, fi-va decorativă; că „noua lege” va întârzia și că va provoca (alte) nemulțumiri, de-o parte ori de alta; că se vor găsi „noi” motive de a fi corectată; că vom vorbi de încă o „nouă”…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: