Directorul Virginel Iordache, despre Concursul Linfo@SV:

„Valoarea concursului a fost mai ridicată ca în anii trecuți”

Directorul Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, prof. Virginel Iordache, ne-a declarat ieri că cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Informatică “Linfo@Sv”, inițiat și organizat de colegiu, a fost „o „reușită” în contextul rezultatelor foarte bune obținute de elevi ai colegiului, dar și din tot județul Suceava.
 

„A fost o competiție care s-a desfășurat foarte corect, la toate secțiunile, și s-a bucurat de o participare prestigioasă. Valoarea concursului a fost mai ridicată ca în anii trecuți, anul acesta punându-se accent pe competențele practice ale elevilor”, ne-a spus directorul Iordache. El a adăugat că a început demersurile pentru reintroducerea acestei manifestări în calendarul Ministerului Educației, în care a mai fost cuprins cândva. Concursul s-a desfășurat săptămâna trecută, reunind circa 120 de elevi din 4 județe – Bacău, Iași, Neamț, Suceava. Potrivit președintei comisiei de evaluare a concursului, prof. univ. dr. ing. Cristina Turcu de la Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Suceava, concursul a avut un „grad ridicat de dificultate”. Elevii suceveni au obținut zeci de premii și mențiuni, la toate secțiunile, doar la o singură secțiune, web, ei nereușind să obțină premiul I. La secțiunea „Îmi plac poveștile”, premiul I a fost câștigat de elevele Briana Lorena Cozmei, de la Colegiul de Artă, și Miruna Palaghian, de la Școala Nr. 4, cu lucrări inspirate de basmul „Mica Sirenă”. La secțiunea „InfoSmart”, cel mai mare punctaj a fost obținut de Mara Petruța Prelipcean, elevă la Școala Nr. 3 din Suceava, iar la „Multimedia”, Vlad Sofronie, de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, a obținut premiul I pentru lucrarea „Arc peste timp”. Ciornei Ligia și Chidoveț Alexandru, de la Colegiul de Informatică, au obținut premiul special cu lucrarea „Experiența drogurilor”. Secțiunea „Soft Educațional” a avut-o câștigătoare pe eleva Dana Nistor, de la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, cu lucrarea „Medieval HistRO”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: