Reprezentanța Suceava a SIF Moldova se desființează

> Un centru zonal, aflat la Iași, va prelua desfășurarea activităților specifice de gestionare și reprezentare în societățile aflate în portofoliu pentru zona Suceava
 

Inițiat de Consiliul de Administrație, procesul de restructurare și reorganizare a SIF Moldova în perioada 2009-2013 prevede, la nivel de propunere, desființarea reprezentanțelor din Brăila, Galați, Piatra Neamț, Suceava și Tulcea. Adunarea generală ordinară a acționarilor, ce a avut loc la finele săptămânii trecute, a consfințit rangul de hotărâre a acestei propuneri, ce, astfel, va fi aplicată în zilele ce urmează. Reprezentanța Suceava a SIF 2 va fi desființată, structura internă ce va prelua desfășurarea activităților specifice de gestionare și reprezentare în societățile aflate în portofoliu pentru zona Suceava fiind un centru zonal, respectiv Reprezentanța Iași, care va acoperi toată zona de nord-est (județele Suceava, Neamț, Botoșani, Iași și județele din Transilvania). Măsura este o consecință a „reducerii an de an a portofoliului istoric de acțiuni deținut de SIF Moldova ca urmare a dezinvestirilor efectuate, precum și dinamizării investițiilor pe piața de capital”, așa după cum se reliefa în propunerea adusă în dezbaterea AGOA SIF 2. În același context, al adunărilor generale ale acționarilor SIF 2, ordinară și extraordinară, s-a purtat și „bătălia” pentru locul vacant în Consiliul de Administrație al organizației financiare. Demersul suceveanului Niculae Skokan de a accede în structura de conducere centrală a SIF 2, despre care ziarul nostru a relatat într-una dintre edițiile precedente, a fost zădărnicit de contracandidatul său, Valentin Ionescu. Postul liber din Consiliul de Administrație al SIF Moldova a atras interesul fostului director general al Bursei de Valori București, care a și câștigat locul vizat cu 69,5% din voturile acționarilor prezenți la AGA. Valentin Ionescu spune, într-o declarație pentru presa centrală, că „a avut o colaborare foarte bună cu SIF 2 pe parcursul mandatului său de conducător al Bursei și își dorește să contribuie la continuarea programelor prin care societatea se diferențiază în piață”. Un punct important pentru acționari, aflat pe ordinea de zi a AGOA, a fost și cel referitor la stabilirea valorii dividendului. Conducerea societății a propus un dividend de 0,22 lei/acțiune, de peste două ori mai mare decât cel acordat anul trecut, de 0,09 lei/titlu. Valoarea totală a dividendelor care ar urma să fie acordate în acest an este de 114,2 milioane lei (26,3 milioane euro) și reprezintă aproape 60% din profitul de anul trecut, de 191,5 milioane lei (45,2 milioane euro).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: