Iarna cu zăpadă nu a îndepărtat pericolul secetei

> Rezerva de apă din sol este între 30 și 32%, situație care, potrivit specialiștilor, poate influența negativ dezvoltarea culturilor
 

Chiar dacă iarna care s-a încheiat nu a fost lipsită de ninsori, efectele secetei prelungite din partea a doua a anului trecut încă nu au fost anihilate. Cel puțin aceasta este părerea directorului executiv al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Suceava, Răduțu Florinel Avasiloaie, conform căruia deficitul de apă din sol nu a fost refăcut. Potrivit lui, dacă nu plouă și nu se aplică tehnologii specifice, culturile agricole vor avea mult de suferit. „Cu toate că această iarnă a fost bogată în precipitații, din informațiile deținute rezerva de apă din sol la nivelul județului se situează între 30-32%, situație care poate influența negativ dezvoltarea culturilor. Ca urmare, vom acționa pentru aplicarea tehnologiilor și lucrărilor agricole adecvate, inclusiv în condițiile în care nu vom avea precipitații corespunzătoare care să refacă această rezervă de apă”, relevă Avasiloaie. Conform unei informări a DADR, din iarnă au ieșit calamitate 107 hectare de grâu, secară și triticale și 14 hectare de orz. O situație mai gravă se întâlnește la rapiță, fiind compromise 208 din cele 522 de hectare semănate în toamnă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: