În cadrul excursiei de studiu „Destinația Bucovina – în căutarea excelenței în turism”

Studenți din 3 țări au analizat principalele tipuri de turism practicate în România

> O studentă din Germania ar dori să revină în Bucovina, însă arată că zona este, pe alocuri, „afectată de construcții care strică peisajul tradițional rural”
 

Studenți la facultăți de turism din Germania, România și Italia au participat, săptămâna trecută, la excursia de studiu „Destinația Bucovina – în căutarea excelenței în turism”, prilej cu care „au lucrat împreună în analiza principalelor tipuri de turism practicate în zona noastră, turism religios și cultural, turism activ și în natură, turism de sănătate”, ne-au informat reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Acțiunea a fost organizată la inițiativa comună a Facultății de Științe Economice și Administrație Publică de la Universitatea Suceava și a Baltic College din Germania. „Pe parcursul a 5 zile, studenții au fost turiști în Bucovina și au încercat să analizeze produsele turistice ale zonei din perspectiva consumatorilor de servicii turistice. Rezultatele cercetării au fost prezentate pe data de 30 martie 2012 în cadrul unui simpozion internațional, prilej cu care studenții au susținut prezentări, au participat la dezbateri, au descris aspectele pozitive și negative întâlnite și au elaborat propuneri de dezvoltare viitoare. Concluzia a fost că, în ciuda faptului că Bucovina se remarcă prin resurse turistice și potențial deosebit, trebuie gândite și asumate o viziune și acțiuni unitare pentru dezvoltarea turistică a zonei, care să conducă la păstrarea avantajelor competitive ale Bucovinei: peisaj cultural autentic și spațiu natural remarcabile, ambele fiind afectate de intervenții recente care contravin imaginii promovate în ultima vreme și care amenință pe termen lung însuși produsul turistic”, au precizat inițiatorii proiectului. Studenții străini au fost încântați de Bucovina, dar au remarcat și unele aspecte care îi strică aspectul turistic: ”Experiența a fost minunată, mi-aș dori să revin pentru a petrece mai mult timp în natură, într-o drumeție în munți. Bucovina este o zonă deosebit de frumoasă, afectată din păcate pe alocuri de construcții care strică peisajul tradițional rural”, a spus Julia, studentă la Baltic College.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: