La Școala “Petru Mușat” Siret

Iarmarocul copiilor, în „Școala altfel”

Implicarea elevilor și a profesorilor în activitățile de educație non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extrașcolare și competențele elevilor, a reprezentat pentru Școala “Petru Mușat” Siret obiectivul principal al activității intitulate “Iarmarocul copiilor”.
 

Activitatea propusă de elevi a vizat domeniul artistic, prin ateliere de creație. Coordonați de doamnele director Emilia Lucaci și Liliana Mocrei, de consilierul educativ Dumitru Băncescu și responsabilul de proiecte extrașcolare Otilia Mațner, îndrumați și de câțiva părinți, printre care aflăm că s-a remarcat dna Loredana Cost, elevii au trăit satisfacția impactului activității personale asupra celor din jur, întrucât produsele realizate de ei au fost expuse și vândute, iar suma realizată va fi utilizată în proiecte viitoare. Activitatea se înscrie între acele forme de derulare a sprijinului parteneriatului educațional școală – familie – comunitate locală, pentru formarea unor abilități și deprinderi în practica antreprenorială – ne-a informat prof. Emilia Lucaci. „Comunitatea locală, reprezentată prin dl primar Adrian Popoiu, a fost și de data aceasta alături de elevii Școlii «Petru Mușat». Produsele realizate de copii au fost expuse pe stand, oferite chiar în fața primăriei, iar primele obiecte au fost cumpărate de înșiși edilii orașului”, ne-a mai precizat directoarea Școlii „Petru Mușat”. Am aflat că cei prezenți la activitate au fost unanim de acord că toți au fost câștigători, elevii pentru că au avut ocazia de a-și exprima spiritul competitiv și le-a fost stimulată creativitatea, iar coordonatorii, fiindcă au putut urmări capacitatea de a relaționa și a lucra împreună a copiilor de mai multe vârste.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: