La înmormântarea Aurorei Andrușca, soacra președintelui Traian Băsescu

O mare de oameni și nume grele ale partidului de guvernământ și Guvernului

Aurora Andrușca, soacra președintelui României, dl Traian Băsescu, a fost înmormântată, duminică după-amiază, în Cimitirul “Eternitatea” din municipiul Suceava, de față fiind întreaga familie a președintelui, la funeralii participând peste 1000 de localnici și apropiați ai președintelui. Slujba a avut loc la Biserica “Sfânta Treime” din Burdujeni-sat, acolo unde de altfel a și fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al Aurorei Andrușca. La slujbă, care s-a încheiat în jurul prânzului, au participat nume grele ale PDL, reprezentanți ai Guvernului și autorități județene și locale, precum și foarte mulți vecini. La un moment dat, pe parcursul oficierii slujbei, rudele soacrei președintelui au început să le împartă celor prezenți colaci, creându-se busculadă în curtea bisericii, care a fost însă ținută sub control de șefii Jandarmeriei și Poliției Suceava.
 


Mulțimea care a dorit să ia un colac și un prosop nu a avut motiv să se îmbulzească, deoarece rudele defunctei pregătiseră pentru acest moment suficienți colaci, mulți dintre cei care au dorit pomană plecând acasă cu câte doi sau chiar trei colaci. După slujba care a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu protoiereul Vasile Irimia, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul “Eternitatea” din Burdujeni-sat, unde a fost înmormântată mama soției președintelui, dna Maria Băsescu.  La înhumare au fost prezenți membrii familiei decedatei, între care șeful statului Traian Băsescu, soția sa, Maria, cele două fiice, Elena și Ioana, fratele președintelui, Mircea Băsescu, dar și un număr foarte mare de localnici. Cei aproximativ o mie de localnici care au participat la înmormântare au fost invitați la final la un restaurant din cartierul Burdujeni, pentru praznic, la care a participat și președintele, împreună cu ceilalți membri ai familiei. După slujba de la Biserica “Sfânta Treime”, liderii PDL și reprezentanții Guvernului prezenți la înmormântare au plecat spre aeroport, urmând să se întoarcă la București. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, primarul din Arad, Gheorghe Falcă, și primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, au trimis coroane de flori. Cursă specială pentru „greii PDL” care au dorit să participe la înmormântare Președintele Senatului, Vasile Blaga, președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, președintele PDL, Emil Boc, liderul grupului PDL din Camera Deputaților, Mircea Toader, ministrul dezvoltării și turismului, Cristian Petrescu, ministrul de interne, Gabriel Berca, ministrul transporturilor, Alexandru Nazare, ministrul agriculturii, Stelian Fuia, ministrul educației, Cătălin Baba, președintele PDL București, Elena Udrea, prim-vicepreședintele PDL Theodor Baconschi, deputatul Wiliam Brânză, Adriean Videanu și Radu Berceanu, împreună cu soțiile, precum și președintele PDL Neamț, Gheorghe Ștefan, au ajuns, duminică dimineață, la Suceava, cu un avion, o cursă specială, pentru a participa la înmormântarea soacrei președintelui Traian Băsescu. Aceștia au fost transportați cu microbuze la Biserica “Sfânta Treime” din cartierul Burdujeni-sat, unde au depus coroane de flori și au asistat la slujbă. De asemenea, la Suceava au ajuns, cu mașinile personale, deputatul Ioan Oltean și ministrul telecomunicațiilor, Răzvan Mustea. Totodată, au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, dar și parlamentari PDL de Suceava, la un moment dat alăturându-se acestora și europarlamentarul Petru Luhan. Soacra președintelui Traian Băsescu, Aurora Andrușca, în vârstă de 83 de ani, a decedat, vineri, la Spitalul Universitar de Urgență din București. Ea suferea de boli cronice. Tatăl Mariei Băsescu, Gheorghe Andrușca, în vârstă de 93 de ani, a fost prezent la înmormântare, însă a fost condus apoi acasă cu o mașină, el având nevoie de sprijin pe tot parcursul funeraliilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: