Pădurile sucevene pleacă la bistrițeni

Două obști s-au ales cu validări de amplasamente după ultima ședință a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, se arată într-un comunicat al instituției prefectului județului Suceava.
 

Este vorba despre Uniunea comunelor grănicerești năsăudene din Năsăud, județul Bistrița-Năsăud, căreia i s-a validat 1 hectar de suprafață împădurită, și despre Asociația urmașilor grănicerilor „Budac Ragla” din Budacul de Sus, același județ vecin, cu 124 de hectare de pădure. Conform informării Prefecturii, cu prilejul recentei analize a documentațiilor depuse, validate au fost, în vederea reconstituirii dreptului de proprietate, 370,68 de hectare, dintre care 359 de hectare de terenuri forestiere și 11,68 de hectare de terenuri agricole. Membrii Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată au adoptat 153 hotărâri, pentru 70 persoane fizice, două obști, o comună și o școală. Astfel, 7 hotărâri se referă la validări, pentru o suprafață totală de 9 hectare de terenuri agricole, beneficiarii fiind 6 persoane fizice și Școala Ostra (cu 4 hectare). Încă 10 decizii de validare au avut ca țintă terenuri cu vegetație forestieră, respectiv 87 de hectare, dintre care 5 hectare validate doar ca drept de proprietate. În cauză sunt 11 persoane fizice și comuna Feldru din județul Bistrița-Năsăud, beneficiari ai 16 hectare. Un număr de 13 hotărâri ale Comisiei au avut ca obiect constituirea terenului aferent locuinței, suprafața validată fiind de 0,68 de hectare, cu țintă 13 persoane fizice. Nu în cele din urmă, de 21 de hotărâri de validări amplasamente, pentru 2 hectare de teren agricol și 82 de hectare de teren forestier, s-au bucurat 40 de particulari. Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a invalidat 35 de solicitări și a modificat 67 de poziții.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: