Examene

De la ministerul de resort citire, umblă vorba că la admiterea în facultăți dosarele vor fi mai subțirele, în sensul că notele/ mediile din timpul liceului n-ar mai avea valoare ci (eventual, de la caz la caz) doar cele de la bacalaureat. Adică ar fi mai importante examenele de admitere, ca atare. Însă aceasta e o propunere asupra căreia doar universitățile decid, după cum le sunt interesele. Ideea ar fi că, în acești ultimi (deja mulți) ani, pe alocuri, înțelesul examenului a decăzut, linia fiind adeseori aplicată „sub” sau „peste” în funcție și de calitatea elevului/ absolventului, dar și în funcție de interesele liceelor: unele, adevărate fabrici de „elite” cu note umflate, altele, promovând pur și simplu absolvenți a căror pregătire e oglindită exact de mediile lor.
 

L.D. CLEMENT

Medii uneori mai mici decât cele rezultate dintr-un elan al trecerii și trecerilor… Iar acum, cât se vor fi bucurând cei care consideră că admiterea în facultăți devine mai dură, precum odinioară, satisfacția lor onestă tot trebuie să pălească în fața realității că, pe urmă, nu vor fi tocmai mulți cei care să întrebe absolventul de studii superioare unde și cum a terminat. Întrebările, pentru posturile bune, riscă să rămână acestea: de-al cui ești, ce partid ți-a uns clanța pe care-ai pus mâna, al cui e șutul care te-a trimis la noi etc. La fel cum, din păcate, rămân și celelalte: cine te-a pus să te smintești și să te dai bun și tare-n rezultate pentru 800-1000 lei/ lună?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: