Vulnerabili

O cercetare (a TNS CSOP, la cererea unui grup financiar) ale cărei concluzii au fost date publicității în aceste zile dezvăluie încă o priveliște asupra buzunarelor românilor. Lapidar, 1 din 4 români sunt găsiți în ipostaza de datornici; unii mai puțin, alții copleșiți de datorii, intrați pe mânecă. În grosul primilor intră „cetățeanul de pe stradă” ce a ieșit din iarnă cu restanțe la întreținere; dintre ceilalți se evidențiază creditații (pentru locuințe, inclusiv chirii, pentru mașini etc.; dar și pentru spitale și medicamente), vinovați de astă soartă crudă părând doar cei care au găsit de cuviință să se întindă mai mult decât le era plapuma.
 

L.D. CLEMENT

Tendința (cu aspect declarativ) ar fi că cel puțin jumătate din ei ar vrea să scape de datorii; dar cu ce putere, cu ce parale? Un răspuns mai clar par să-l dea tinerii (grupa de vârstă 18-34 ani): de la părinți… dacă și aceștia vor fi având de unde. În ce privește profilul general al datornicilor, de asemenea, nicio surpriză: inși fără de locuri de muncă, inși cu lefuri mizerabile, oameni bolnavi și bătrâni. Într-un alt registru, inși „vulnerabili la mita electorală” (cum zicea, recent, la Suceava, dl sociolog Lăzăroiu, recunoscând astfel pe șleau – cu apropo la un partid pe cale să rămână fără televiziune – că practica există și funcționează/ va funcționa). Așadar, pe ei, pe vulnerabili! Să-i cârpim, să-i mituim!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: