„Sorin Frunzăverde a reușit (…) să-l ia pe Ion Iliescu la construcția dreptei”

”E greu cu greii, dar mai greu fără grei”. Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, plecarea lui Sorin Frunzăverde din partid, parafrazând un proverb românesc.
 

Parlamentarul democrat-liberal, fost susținător al moțiunii lui Vasile Blaga la Convenția Națională din 2011 a PDL, a declarat, ieri, că niciodată nu este suficient de puternic un motiv pentru ca un general să dezerteze. „Soldații o mai fac. Dar dacă soldații mai dezertează, generalii se sacrifică”, a spus senatorul PDL. El a apreciat că Sorin Frunzăverde a avut suficientă tărie să-și facă autocritica pentru că a criticat conducerea PDL pe care a reprezentat-o la vârf. „Sorin Frunzăverde a reușit prin gestul său să-l ia partener pe Ion Iliescu la construcția dreptei și să determine USL să preia unul din brandurile pe care USL le-a criticat: frunza verde”, a mai spus Onofrei. El consideră că Frunzăverde va reuși, alături de PSD și PC, să construiască dreapta românească doar dacă aceste două partide vor avea politici mai la dreapta decât PDL. Onofrei a mai remarcat că Frunzăverde a fost responsabil al PD în relațiile cu Internaționala Socialistă, responsabil al PDL cu Partidul Popular European și va deveni reprezentant al PNL în relațiile cu liberalii europeni. „Prin aprobarea gestului lui Frunzăverde, USL nu mai are voie să vorbească de trădare și traseism politic”, a conchis Onofrei. Prim-vicepreședintele PDL Sorin Frunzăverde a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, demisia din PDL și candidatura la CJ Caraș-Severin din partea PNL.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: