Sucevenii sunt chemați să aleagă zona cea mai murdară din județ

> Data de 12 mai este ziua de „curățenie generală” > Acțiunea se va desfășura în cadrul programului de voluntariat „Let’s do it România!”
 

Comisariatul Regional Suceava al Gărzii Naționale de Mediu recomandă locuitorilor județului să facă propuneri cu zonele pe care le consideră a fi cele mai insalubre și care ar putea să facă obiectul unei ample campanii de curățire. Acțiunea ar urma să aibă loc la începutul celei de-a doua decade a lunii mai, cu prilejul ediției a III-a a mișcării de voluntariat „Let’s do it România!”. Comisarul-șef regional Diana Mihaela Gășpărel informează că, în 2012, acțiunea se desfășura pe 12 mai, zi în care campania va fi în derulare inclusiv în localități din Bulgaria, R. Moldova și Turcia. „Aceasta este a III-a ediție a evenimentului care s-a bucurat de succes în 2010 și 2011, iar noutatea din acest an este că, în fiecare județ, vor fi identificate și alese perimetrele în care se va face curățenie, fiecare locuitor având, astfel, posibilitatea de a propune și a vota zona pe care și-o dorește curată”, arată șefa Comisariatului Regional Suceava al Gărzii de Mediu. Diana Mihaela Gășpărel informează că România se află pe harta mondială a „Lumii curate”, întrucât țara noastră participă la acțiune pentru cel de-al treilea an consecutiv. În vederea implicării active în mișcarea de anvergură națională, comisarul-șef regional Gășpărel invită să adere la proiectul „Let‘s Do It, România!” atât autoritățile publice locale, cât și instituțiile de învățământ, societatea civilă, companiile private și mass-media. De precizat este că, anul acesta, peste 85 de țări din întreaga lume vor organiza, în perioada 24 martie-25 septembrie, câte o zi de curățenie generală. Acțiunea globală de salubrizare este ținută sub numele de „Let‘s Do It, World!”, participanții propunându-și să aducă o schimbare reală în starea de curățenie a pământului, să demonstreze că le pasă de natură și că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: