Ioan Balan reclamă „topirea identității liberale din PNL” în stânga din România

Deputatul PDL de Suceava Ioan Balan, care este și secretarul general al organizației județene Suceava a democrat-liberalilor, a avertizat ieri asupra posibilului eșec pe care USL îl va avea la alegerile locale din acest an, eșec pe care, susține el, până și liderul PSD Victor Ponta îl anticipează.
 

Ioan Balan

Parlamentarul sucevean a explicat ieri că Victor Ponta a declarat la un post național de televiziune că „Uniunea Social Liberală nu va câștiga alegerile locale din iunie”, însă s-a declarat optimist pentru cele parlamentare din toamnă. Deputatul PDL a mai precizat că liderul național al PSD a mărturisit că, în situația în care USL nu va obține majoritatea parlamentară nici la alegerile din toamnă, Uniunea are un plan de rezervă, respectiv introducerea în statutul PSD, PNL și PC a unei interdicții de colaborare cu PDL. „Victor Ponta a început să pregătească terenul pentru realitatea eșecului din anul electoral 2012, primul urmând să aibă loc la alegerile locale. Liderul socialist a admis că alegerile locale vor fi pierdute de «Alianța Socialistă», care și-a scris, încă de la formare, pe toate cărțile de vizită că va lua peste jumătate din mandatele de la alegerile locale și generale din acest an”, a menționat deputatul. El a mai adăugat că „USL vrea să își securizeze construcția de carton prin statuarea expresă a interdicției de a colabora cu PDL. Acest demers demonstrează cu atât mai mult lipsa de încredere dintre cele 3 partide adunate sub umbrela unei alianțe al cărei unic scop este preluarea puterii”. Secretarul general al PDL Suceava a ținut să sublinieze că toate sondajele de opinie arată că „Alianța Socialistă” se află deja pe un trend descendent și că în aceste condiții „scorul electoral de peste 50% pe care speră să-l obțină USL a devenit un fel de Fata Morgana”. „Este clar că activul de partid al PSD se va răscula împotriva lui Victor Ponta, cel care a impus partidului crearea unei alianțe cu un partid complet opus ideologic, PNL-ul. Singurul succes clar al lui Victor Ponta a fost distrugerea identității liberale și topirea ei în stânga. Mai mult, declarațiile legate de intenția introducerii unei prevederi exprese în statutul partidelor din USL de a interzice orice fel de colaborare cu PDL nu fac altceva decât să scoată la iveală teama profundă de eșec și suspiciunile de trădare din cadrul USL”, a explicat parlamentarul. Ioan Balan a spus la final că, în momentul de față, PDL nu are ca preocupări stabilirea unor posibile construcții politice care ar putea fi realizate după alegerile parlamentare din luna noiembrie. „Există foarte multe probleme grave cu care se confruntă România, care țin atât de guvernarea de zi cu zi, cât și de profunda nevoie de reformă a statului român”, a conchis Balan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI