Pentru proiecte de modernizare a zonei rurale a județului Suceava

Gheorghe Flutur continuă să aducă bani

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Gheorghe Popescu, a semnat, ieri, în comuna Moara, localitatea sa natală, contracte pentru lucrări de apă-canal și stații de epurare pentru nu mai puțin de 8 localități sucevene. Valoarea totală a proiectelor semnate de autoritățile județene se ridică la aproximativ 54 de milioane lei. Lucrările din cele 8 localități sucevene – orașele Salcea și Liteni și comunele Moara, Adâncata, Iacobeni, Șaru Dornei, Poieni Solca și Șcheia – se realizează în cadrul Programului vizând protecția resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, stații de tratare, canalizare și stații de epurare, finanțat prin Fondul de Mediu.
 

Gheorghe Popescu a semnat primul contract cu primarul comunei Moara, Constantin Prodaniuc, subliniind că pentru el este o dublă satisfacție: că semnează la el acasă un contract pentru construcția unei rețele de canalizare de 7,2 kilometri și a unei stații de epurare. El a menționat că proiectul are 2739 de beneficiari, iar valoarea totală a investiției este de 6,17 milioane de lei. Președintele AFM a menționat că protecția surselor de apă prin programul de finanțare a sistemelor integrate de alimentare cu apă este cel mai mare program de acest gen din România, fiind promovate 254 de proiecte ce sunt finanțate cu 300 de milioane de euro. „Un număr mare de cetățeni din România vor beneficia de acest program, din care aproximativ 40.000 de locuitori din județul Suceava”, a precizat Popescu. El a subliniat că deși perioada actuală „nu este roză”, Guvernul a găsit soluții pentru finanțarea acestui program și a menționat că în special zona rurală are nevoie de astfel de investiții pentru apă și canalizare. Prezent la semnarea acestor contracte, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în județul Suceava se derulează proiecte în valoare de 25 de milioane de euro finanțate prin Fondul de Mediu. El a spus că se fac lucrări de amenajare pentru 16 parcuri în valoare de 11 milioane de lei, împăduriri în 5 localități, cu investiții în valoare de 5,5 milioane de lei, programul „Casa Verde”, cu 18 localități și proiecte în valoare de 12 milioane de lei, și 693 de persoane fizice cu proiecte în valoare de 4,1 milioane de lei, dar și lucrări în valoare de 22,6 milioane de lei pentru prevenirea inundațiilor în 19 localități ale județului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI