„Rabla” demarează efectiv din aprilie

> Anul trecut, în județ au fost eliberate 4680 de tichete valorice, ceea ce ar putea însemna că până la 1560 de suceveni și-au luat mașini noi
 

Începând de pe 3 aprilie, debutează efectiv ediția 2012 a programului „Rabla”, de stimulare a înnoii parcului național de autoturisme. La fel ca în campaniile din 2010 și 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei de fiecare autoturism vechi, aceasta fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. Pentru achiziționarea unui autoturism nou pot fi utilizate cel mult 3 cupoane valorice. Ministerul Mediului și Pădurilor a anunțat că „Rabla” din acest an pornește de pe 19 martie, însă, pentru început, va fi parcursă etapa de înscriere și validare a colectorilor și producătorilor. În scopul predării autoturismelor vechi, proprietarii persoane fizice se vor putea adresa firmelor colectoare în intervalul 3 aprilie – 19 noiembrie 2012. Datele Agenției pentru Protecția Mediului Suceava relevă că, în 2011, 10 operatori locali au colectat autovehicule uzate, aceștia fiind Maricol, OMT Metal, Tiger, Serv Vonec, Paltiniș, Polien ServCom, Alin for you, Autoservice, Schiporemat și Darex Auto. Conform declarațiilor directorului executiv al APM Vasile Oșean, până în noiembrie 2011, acești operatori au eliberat 4680 de tichete valorice, ceea ce ar putea însemna că până la 1560 de locuitori ai județului și-au luat mașini noi prin intermediul programului guvernamental. La ediția anterioară, în județul Suceava fuseseră duse la unitățile de dezmembrare autorizate 4.931 de autoturisme uzate, mai multe cu 531 față de media pe țară, de 4400 de mașini. În 2012, Administrația Fondului pentru Mediu are un buget de 114 milioane lei, sumă în baza căreia se consideră că vor fi scoase din uz 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. La nivel național, în ultimii 2 ani, prin programul „Rabla” de stimulare a înnoirii parcului auto, au fost casate 305.964 autoturisme uzate, fiind achiziționate 101.766 de mașini noi, dintre care 40.269 de origine autohtonă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: