Pariul

Întâi a fost o întrecere între două clase de jurnalism ale colegiului. Apoi prima ediție, județeană, a Concursului „Condei de jurnalist”. Ieri, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava s-a încheiat a II-a ediție, interjudețeană, la care au participat aproape 80 de elevi de liceu din județ, din județele limitrofe și din țară (Bacău, Baia Mare, Petroșani, Slatina, Craiova, Ploiești etc.). Mi se pare important să subliniez că o astfel de competiție se desfășoară la Suceava și nu altundeva, aspirând ca, în curând, să devină națională și să-și îmbogățească numărul de secțiuni.
 

L.D. CLEMENT

Și mi se pare la fel de important că vizează genuri jurnalistice din nefericire (și din multe motive) aproape pe cale de dispariție în presa locală: reportajul și interviul. Genuri (plus speciile conexe) aflate, de regulă, doar la îndemâna profesioniștilor adevărați ai breslei și care, abordate, se adresează cu precădere consumatorilor de informație de calitate: diversă, nuanțată, profundă. Dacă pariul lansat de inițiatorii concursului va fi părut cuiva, poate, riscant, iată că și ediția 2012 arată că adolescenții de acum sunt interesați de o presă de valoare. Iar dacă doar unii dintre concurenții de astăzi vor deveni peste ani jurnaliști sadea, există suficiente argumente să credem ca ceilalți le vor fi cititori de valoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: