Aparate și programe de mii de euro, săltate de polițiști din sălile de jocuri de noroc din Suceava

Mai multe aparate de jocuri de noroc au fost săltate și mai multe plăci cu programe de rulare jocuri au fost sigilate și duse la expertizare, în urma unui control efectuat săptămâna trecută de polițiștii suceveni ai Serviciului de Investigarea Fraudelor.
 

După 5 percheziții în tot atâtea săli de jocuri din Suceava, executate pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților privind proprietatea intelectuală, au fost constatate 24 de infracțiuni, sălile de jocuri utilizând “făcături” de programe copiate după cele originale, licențiate. Defalcat, cele 24 de infracțiuni privind proprietatea intelectuală s-au împărțit astfel: 6 de contrafacere, 6 de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, 6 privind reproducerea neautorizată de mărfuri pirat și 6 privind promovarea de mărfuri pirat prin orice mijloc și în orice mod. În total, au fost sigilate și ridicate din sălile de joc, pentru cercetări ulterioare, 24 de aparate cu câștiguri în bani, procedându-se la fel cu 16 plăci cu programe de jocuri, în valoare de zeci de mii de euro. Administratorilor sălilor unde au fost constatate infracțiunile la legea proprietății intelectuale li s-a întocmit dosare penale. Una dintre victimele polițiștilor de la Fraude a fost Alin I., de 36 de ani, din Botoșani, care deține în Suceava mai multe puncte în care se desfășoară activități de jocuri de noroc. “În urma perchezițiilor și a verificărilor efectuate la punctele sale de lucru au fost indisponibilizate 9 aparate cu câștiguri în bani și ridicate 9 plăci (cu programe de rulare) în valoare de aproximativ 13.500 euro, în vederea expertizării și a continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal față de Alin I., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „promovarea de mărfuri pirat” și „reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalități: instalare, stocare, rulare sau executare, afișare ori transmitere în rețea internă”, „contrafacere”, „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, fapte prevăzute și pedepsite de art. 139 ind. 6 alin 5 și art. 139 ind. 9 din Legea 8/1996 republicată, de art. 90 alin 1 lit. ”a” și „b” din Legea 84/98”, a comunicat IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: