Șansa mult așteptată

> Judecătoria Suceava a admis în ziua de 7 martie recursul cetățeanului sirian A.M. și i-a acordat acestuia protecția subsidiară
 

În data de 16 ianuarie a.c., Judecătoria Rădăuți a respins plângerea sirianului împotriva Hotărârii Oficiului Român pentru Imigrări, prin care acestuia i-a fost refuzat statutul de refugiat, dar și acordarea unei forme de protecție subsidiară. Judecătoria Suceava a admis însă recursul și a acordat petentului A.M. protecția subsidiară conform prev. art. 26 din Legea nr. 122/2006. Problemele cetățeanului au început în Siria, după ce acesta a scris poezii împotriva regimului. Națiunile Unite estimează la peste 7000 numărul celor uciși de la începerea protestelor împotriva regimului. În Siria există un regim totalitar, de tip militar, cu un partid unic la putere, în care presa și comunicațiile telefonice aparțin exclusiv statului. Există și un minister al informațiilor care cenzurează orice manifestare critică la adresa regimului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: