Firmele sucevene realizează profituri tot mai mici

> Potrivit DGFP Suceava, anul trecut, în comparație cu 2010, intrările la bugetul de stat din impozitul pe profit s-au diminuat cu 24,57% > Scăderea salariilor și concedierile de personal s-au lăsat, în județul nostru, cu o diminuare de 21,3% a sumelor adunate din impozitul pe venit
 

Directia Finantelor Publice Suceava

Criza economică se resimte atât în activitatea agenților economici suceveni, dar și în mărimea încasărilor la bugetul de stat. Relevantă în acest sens este o analiză a Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Suceava, în conformitate cu care, anul trecut, în comparație cu anul 2010, intrările din impozitul pe profit s-au diminuat cu 24,57%. Intrările la bugetul de stat sunt în mod considerabil afectate și de scăderea salariilor și concedierile de personal, demersuri care s-au lăsat, în județul Suceava, cu o diminuare de 21,3% a sumelor adunate din impozitul pe venit. Totodată, reducerea consumului a făcut ca, în 2011, veniturile bugetului de stat din accize să fie de numai 46,19% din realizările anului anterior, în timp ce încasările la capitolul „alte venituri” au atins nivelul de 79,92% din cele ale anului 2010. Pe de altă parte, din analiza efectuată de DGFP se constată că veniturile la bugetul de stat din taxa pe valoarea adăugată (TVA) au crescut cu 11,36%, ajungând, în cifre absolute, la 24,41 de milioane de lei. Fenomenul nu vine în contradicție cu diminuarea consumului, ci este, mai degrabă, urmare a creșterii taxei pe valoare adăugată (TVA) de la 19% la 24%. Mai mare a fost și volumul rambursărilor de TVA, care a crescut cu 22,18 milioane de lei, respectiv cu 25,07% comparativ cu anul precedent. Încasările la bugetul de stat au fost, în 2011, de 439,47 milioane de lei, comparativ cu 528,79 de lei cu un an urmă, adică mai mici cu 16,89%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: