„Cornul, laptele și mărul” au costat peste 19 milioane lei

> Cele două programe au avut ca beneficiari 20.529 de preșcolari și 63.938 de elevi > Fiecare elev primește mere în limita valorii zilnice de 0,315 lei
 

Circa 19 milioane de lei. La atât se ridică, în județul Suceava, valoarea alocată, anul trecut, pentru acoperirea necesarului din programele guvernamentale „Cornul și laptele” și, respectiv, „Mărul”. Este vorba despre sumele destinate finanțării drepturilor privind acordarea de produse lactate și de panificație elevilor din clasele I-VIII ale învățământului de stat și preșcolarilor din grădinițele de stat cu program normal, cât și pentru asigurarea drepturilor privind acordarea de fructe pentru elevii din clasele I-VIII din învățământul de stat și privat, autorizat sau acreditat. Cele două programe s-au aplicat în ianuarie-iunie și septembrie 2011, beneficiari fiind 20.529 de preșcolari și 63.938 de elevi. Banii provin din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, alocate Sucevei prin Legea bugetului de stat și repartizate unităților administrativ-teritoriale. Introdusă de anul trecut, distribuirea gratuită de fructe în școli continuă și în anul școlar 2011-2012. Fiecare elev primește mere în limita valorii zilnice de 0,315 lei, pentru o perioadă de maxim 94 de zile de școlarizare, începând cu 31 octombrie 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: