Exercițiul

Ați aflat așadar că, la asociațiile de proprietari din municipiul Suceava, în urma adunărilor generale de curând desfășurate, au căzut doar 12 din cei 103 președinți. S-ar putea zice și că așa ar fi trebuit să se întâmple, că numai 11,6% dintre ele au avut nevoie de schimbări la vârf; iar în celelalte, treburile merg șnur sau brici, cum doriți. Dar dacă pui la socoteală că doar aproape 15% dintre suceveni s-au implicat în aceste decizii, îți dai seama că realitatea rezultatului de mai sus trebuie altfel abordată.
 

L.D. CLEMENT

Adevărat este că nu puține vor fi fost cazurile în care persoane care au dorit să se pronunțe n-au putut-o face din cauză că adunările s-au desfășurat când ele erau la slujbe ori că au fost căutate pe-acasă (dacă au fost căutate!), să fie poftite la adunările cu repetiție, tocmai când nu erau; dar, în principiu, cine ar fi vrut să modifice și această situație ar fi putut s-o modifice. Mai curând e de înțeles că imensa majoritate nici n-a dorit să se arate cumva preocupată de cât de măturată și spălată e scara pe care urcă la apartament; de cât gunoi se ițește sub ferestre acum, la retragerea zăpezii; de cât și cum plătește apa ori agentul termic; de tot felul de alte poate minore trebușoare gospodărești dacă e să-ți pui mintea și cu ele, dar care devin majore când sunt nefăcute etc. Iar dacă ți-ai imagina că țara este tocmai aia care începe din pragul ușii dumitale, ai putea zice că alegerile din asociații au fost chiar un exercițiu electoral înaintea alegerilor care urmează. De-acum, ce să mai spui? A ieșit ce-a ieșit, a ieșit tocmai ce trebuia să iasă în contextul dat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: