Consorțiul Universitar Bucovinean și-a stabilit programul de acțiuni

În cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 49 de ani de învățământ superior la Suceava a Universității „Ștefan cel Mare”, s-a desfășurat ședința de lucru a Consorțiului Universitar Bucovinean, prilej cu care s-au stabilit activitățile de colaborare și mobilitățile de studenți.
 

Reamintim că din acest consorțiu format anul trecut fac parte Universitatea Națională „Iurii Fedkovici”, Universitatea de Stat Bucovineană de Medicină din Cernăuți și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, care s-au întâlnit, în a treia lor reuniune, săptămâna trecută, pe 7 martie. Potrivit reprezentanților USV, în cadrul programului de activități pe 2012, acțiunile planificate se vor desfășura pe secțiunile „acțiuni de colaborare în domeniile didactic și de cercetare, mobilități studențești, acțiuni de colaborare instituțională și culturală”. „În prima categorie au fost incluse participări reciproce ale cadrelor didactice la manifestări științifice organizate de către cele trei instituții academice, participări reciproce ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor la manifestări științifice de profil și realizarea pe bază de reciprocitate a stagiilor de perfecționare ale cadrelor didactice și de cercetare din universitățile partenere. Mobilitățile studenților se vor materializa prin participarea studenților de la cele trei universități la Școlile de vară «Limbă, cultură și civilizație ucraineană-română», în perioada 9 -14 iulie 2012, la Cernăuți și la Suceava”, precizează reprezentanții universității sucevene. Pentru anul în curs, în cadrul acțiunilor de colaborare instituțională și culturală, au mai fost programate ședința anuală a consiliului consorțiului, participarea reciprocă la manifestările organizate cu prilejul aniversărilor universităților, „Cupa BUC” la fotbal între echipele studențești ale celor trei universități, precum și activități culturale la care urmează să participe formații artistice studențești din universitățile membre ale consorțiului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: