În primul semestru al anului școlar în curs

Peste 600.000 de absențe nemotivate

Peste 600.000 de absențe nemotivate au adunat în cataloage elevii suceveni pe primul semestru al acestui an școlar, cu tot cu cele motivate, numărul total al absențelor fiind de 1.039.846.
 

Situația prezentată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, la întâlnirea semestrială cu directorii școlilor, a fost realizată în urma monitorizării absenteismului școlar, prin centralizarea săptămânală și lunară a numărului de absențe raportate de către unitățile de învățământ. Cel mai mult au „chiulangit” elevii în luna octombrie, când s-au înregistrat peste 230.000 de absențe nemotivate; apoi în noiembrie, lună cu aproape 200.000 de absențe nemotivate. De la începutul acestui an școlar, IȘJ Suceava, la solicitarea MECT, a întreprins o campanie susținută de prevenire a absenteismului școlar, atât prin lămurirea elevilor prin discuții, cât și prin monitorizarea directă a frecvenței elevilor la clasă, realizată de echipe de inspectori școlari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: